fbpx

Aircondition for varme sommerdager

Aircondition

I sommermånedene er det til tider veldig varmt og fuktig utendørs, og da er det ingenting som er bedre enn å kunne flykte inn i et svalt hus for å kjøle ned både hode og kropp. Aircondition i husholdningen blir mer og mer normalt, og  er etter hvert ansett som standard å ha et eller flere klimaanlegg i nybygg.

Vi leverer et bredt utvalg med aircondition for rom i alle fasonger og størrelser. Om du er usikker på hvilke produkter som passer for deg er det bare å ta  kontakt med kundeservice.

Portabel Aircondition

Takmontert Aircondition

Gulvmontert Aircondition

Vegghengt Aircondition

Varmepumpe som aircondition om sommeren

Det er en vanlig oppfatning at det er dyrt å bruke varmepumpe til nedkjøling på sommeren, og at man da bruker like mye energi som på vinteren slik at vinningen går opp i spinningen. Dette er helt feil, det er derimot lurt å bruke den til kjøling på varme sommerdager, og man sikrer også god sirkulasjon av luften i ellers varme, tette rom.

Varmepumpe Aircondition

En varmepumpe er glimrende til avkjøling- og gir et bedre inneklima

I mange nye hus kan det bli veldig varmt på sommerdager hvor sola steker på vinduene, og for mange frister det å ha et deilig, svalt inneklima. Har du varmepumpe er den derfor glimrende å bruke som aircondition på sommeren.

Varmepumpen bidrar til å rense luften for pollen og støv, og vil gjøre en merkbar forskjell på inneklimaet når pollensesongen setter i gang. Man får også bedre rotasjon i luften. Moderne luft til luft varmepumper har også en lufttørkingsfunksjon som bidrar til å holde temperaturen kjølig. Tørr luft føles kjøligere enn fuktig luft, og i Norge trenger man vanligvis bare bruke tørkefunksjonen for å holde temperaturen behagelig innendørs. 

Det er bare på de varmeste dagene om sommeren man trenger å bruke varmepumpens kjølefunksjon. Det er derimot mange som ikke bruker denne funksjonen på varmepumpa, enten fordi de ikke vet om den eller at de tenker at strøm besparelsen de har gjort på vinteren vil være forgjeves. Men dette stemmer ikke, varmepumpa bruker nemlig betydelig mindre energi på å kjøle ned lufta på sommeren, enn å varme den opp på vinteren.

Bruker mindre energi på sommeren

Varmepumpen virker ved at et kuldemedium gir fra seg varmeenergi når det ekspanderer fra væske til gass. Det er kompressoren som tar seg av kompresjonen i en varmepumpe og som flytter mediet i rørene mellom inne- og utedel. Når varmepumpa kjører om vinteren hentes varme utenfra og pumpes ut til elementer i innedelen. Når viften blåser luft over disse spres varm luft ut i rommet. Viften på utedelen blåser da kald luft. Om sommeren kan man enkelt og greit snu prosessen, slik at varmen hentes fra inneluften og flyttes til utedelen.

Om vinteren har varmepumpa en mye hardere jobb å gjøre enn om sommeren. Dette kommer av at temperaturforskjellen er mye større. Vinterstid kan denne forskjellen være opp mot 30 grader, om sommeren er det kun noen få grader. Man reverserer rett og slett prosessen slik at det avgis nedkjølt luft fra innedelen. Dette gjøres enkelt ved å sette varmepumpen i kjølemodus ved hjelp av fjernkontrollen. Dersom man velger å sette varmepumpen i automodus vil varme slås på når det er varmebehov og aircondition komme på ved kjølebehov.

Handlekurv

Kontakt oss

    Hva kan vi hjelpe deg med?

    Last opp (maks 5 mb) jpg, png

    Din melding

    Hvordan ønsker du at vi skal kontakte deg?