fbpx

Bytte ut varmepumpen

Når bør jeg bytte ut varmepumpen?

Bytte ut varmepumpen

Systemet ditt trenger ikke å slutte å fungere helt for at du skal vurdere å erstatte det, men det er tegn som signaliserer når det er på tide å erstatte det.

En varmepumpe varer som regel mellom 12 til 15 år, avhengig av service og vedlikehold på pumpa.

Det er normalt 5 års garanti på pumpene når vilkårene for service og vedlikehold opprettholdes.

Det er flere tegn som kan betyr at det er på tide å bytte ut varmepumpen.

1. Teknologien utvikler seg

 

Nye varmepumper har egen funksjon som benytter overskuddsvarme fra kompressoren til å korte ned avrimingen slik at den nesten ikke merkes inne i huset.

Nyere varmepumper har avanserte rensesystemer som fjerner opp til 99 prosent av alle luftbårne partikler, virus, bakterier, mugg, pollen – også de som fester seg til klær og møbler. Dette gir helsegevinster året rundt, særlig for de med allergier og lignende luftveisplager.

Enkelte modeller kan integreres med andre enheter i et smart hjem og fjernstyres. Det finnes som regel egne app’er til å endre innstillinger og funksjoner, og til å programmere pumpen til å fungere slik du ønsker.

Få lavere driftskostnader, bedre inneklima og et steg på veien til et smartere hjem.

2. Uvanlige lyder fra systemet

 

Alle mekaniske systemer er designet for å kjøre jevnt, med liten friksjon og indre motstand. Dette er hva hele ingeniørfeltet handler om.

Stadige uvanlige lyder fra varmepumper er vanligvis et tegn på at komponentene og de bevegelige delene begynner å bli slitt.

Støy fra et varmepumpe-system kan spores ned til spesifikke komponenter som kan omfatte løse deler, skitne filtre, utslitte motorer og så videre.

Det er mulig å reparere de spesifikke komponentene og stoppe den støyen, men om støyen ikke forsvinner etter å ha sjekket de enkelte delene og forsøkt å reparere, må beslutningen om å bytte systemet betraktes som en varig løsning.

3. Konstant behov for reparasjoner

 

Det er følgefeil som krever reparasjoner. Når reparasjon  blir normen, og som skjer mer enn bare et par ganger i løpet av samme år, betyr det at det er på tide for en utskiftning.

Hvis du ser mer fornuftig på det, vil kostnadene ved alle disse reparasjonene garantere kjøp av et helt nytt system fordi de kan gå så høyt som, om ikke mer enn, kostnaden for den nye varmepumpen .

Dessuten er ulempene som følger med de konstante sammenbruddene mildt sagt grunner nok til å berettige et nytt system.

4. Økende energiforbruk og regninger

 

Når du ser en jevn økning i strømregningene mens du fortsatt har og kjører like mange apparater i hjemmet ditt, vil det indikere at noe energi går seg vill et sted og at situasjonen bare blir verre. Det bør være et jevnt gjennomsnitt av energiforbruket.

Varmepumpene er blant de mest brukte apparatene i et hus, og vil derfor være den første mistenkte for de økende strømregningene.

En enkel bekreftelse av effektiviteten til systemet ditt gjennom planlagt service og vedlikehold av varmepumpen, bør bekrefte om den må skiftes.

5. Konklusjon

 

Å bytte ut et helt system høres ut som et omfattende arbeid, og det er det. Noen av disse tegnene bør brukes som motivasjon for utskiftning, siden det på disse punktene vil være mer av en nødvendighet enn et alternativ. Det er mange fordeler med å bytte ut varmepumpen under de rette forholdene i tillegg til de som er beskrevet ovenfor.

Handlekurv

Kontakt oss

    Hva kan vi hjelpe deg med?

    Last opp (maks 5 mb) jpg, png

    Din melding

    Hvordan ønsker du at vi skal kontakte deg?